DT200 wiring diagram and questions

Discussion in 'Engine' started by revin-it02, Jul 1, 2010.

  1. revin-it02

    revin-it02 New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    293
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    23
    ok all of you DT 200 swappers out there, do you have a wiring diagram of the DT200? im confused by the massive amounts of wires, my DT 200 should be here within a week from our neighbor to the north

    next thing, coil, can i use the stock blaster coil? seems to be the same unit between the 2 (my definition of the coil is what the box between the stator and the spark plug)

    CDI, this will be a race bike only, i only want my kill switch on my handle bars and the tether switch, why cant i use just the blaster CDI? or can i?
  2. nd jat

    nd jat New Member

    Joined:
    Aug 10, 2008
    Messages:
    429
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    a wall mudder
    Location:
    mandan ND
    I would think you could , But I think the biggest diference is the dt motor has wiring for a battery and maybe a rectifer to charge the battery out of the stator cover. chase harness should have wires for turn signals to. not sure if any of this will help ya.
  3. Blasterdude27

    Blasterdude27 New Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    7,593
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Just outside of fairbanks ak
  4. revin-it02

    revin-it02 New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    293
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    23
    welp, i found the answer to one of my questions, i have to use the DT CDI, the blaster is timed differently and uses a different type of ignition
  5. YZ Otis

    YZ Otis Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    1,105
    Likes Received:
    51
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Oregon coast
    Is the dt200 power valve electric?
  6. revin-it02

    revin-it02 New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    293
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    23
    yes :(

    i need the servo motor for the power valve as well
  7. Roostinshee

    Roostinshee New Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    334
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Occupation:
    Mechanical Engineer
    Lots of Banshee guys who have done the RZ350 swap run a battery eliminator set-up. I'm researching it now, and will pm you.
  8. revin-it02

    revin-it02 New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    293
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    23
    does the RZ350 have electronic power valves?
  9. Roostinshee

    Roostinshee New Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    334
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Occupation:
    Mechanical Engineer
    yes

    Years ago, in 2001 or 2002, Dirt817 from bluetraxx.com actually used a rz350 diagram to build his DT/YFS harness.
  10. Roostinshee

    Roostinshee New Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    334
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Occupation:
    Mechanical Engineer
    If you don't want the added benefit of the powervalve ypvs system you can just pin the powervalve and use the blaster stator, and electronics... redline is running his like this but it's got a mean port job and punched out to 240.
  11. revin-it02

    revin-it02 New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    293
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    23
    so far, i have everything but a working power valve servo motor

    i tried looking for an RZ servo motor and they dont sell them anymore either (yamaha OEM)

    ugh, i wonder how im gonna get one? i have an actual servo motor, its just seized, can it be rebuilt?
  12. revin-it02

    revin-it02 New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    293
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    23
    ehh, i want the power valve, ive riden on many motors with them and theres no substitute
  13. scotty01

    scotty01 New Member

    Joined:
    Jun 5, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does anyone know if the dt125r servo motor will work on the dt200r it might sound like a dumb question but I'm only new to dt200rs so thought I would ask
  14. Triplecrown421

    Triplecrown421 New Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    622
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    nova scotia
    I dont think there is a electo servo on a dt125r at all. From what im thinkin noww I w as s sure the dt125used a mechanical powervalve?¿??¿ I could be wrong , the 125and 200 use totalu differwnt motors

Share This Page