Blaster not running

Discussion in 'General Support' started by Rick Dee, Aug 9, 2019.

  1. Rick Dee

    Rick Dee New Member

    Joined:
    Mar 1, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    24
    Gender:
    Male
    So I recently had my blaster rebuilt pretty much top to bottom engine wise. Got it back from the shop and it was running great. Didn’t always start on the first or second kick. Up until about a week ago it was a dozen or so or more to get running. Since it was a rebuild I pulled the plug after a tank and a half of gas to see what it looked like. Seemed ok. Put the plug back in won’t start. Pulled the plug no spark. Eliminated the TORS. No spark. Replaced the coil. No spark. Checked the coil it’s good. No spark. Replaced voltage regulator no spark. Replaced the CDI no spark. Have been checking leads and grounds, no wiring issues so far. Have been checking all the switches and what not with a multi meter. Coil is good. Checked the stator and getting a reading but not sure what it’s suppose to read. Right now I’m stuck. I’m working on pulling the fly wheel and I’m going to replace the stator as well. Any other suggestions?? Please help I’m suppose to go on a maiden break in trail ride tomorrow!!!
     
  2. Larry's Shee

    Larry's Shee Active Member

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    8,117
    Likes Received:
    743
    Trophy Points:
    149
    Occupation:
    Unemployed carpenter
    Location:
    Ortskaville, MI
    I’m no electrician, but I do know that the kill switch is normally open and key is normally closed.
    Inotherwords kill only conducts in OFF, key only conducts in ON/RUN
     
  3. Larry's Shee

    Larry's Shee Active Member

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    8,117
    Likes Received:
    743
    Trophy Points:
    149
    Occupation:
    Unemployed carpenter
    Location:
    Ortskaville, MI
    Magnets good, no rattle? Ohmed ALL wires from stator to CSU and CSU to coil?

    FYI, regulator has nothing to do with ignition, only lights
     
  4. Rick Dee

    Rick Dee New Member

    Joined:
    Mar 1, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    24
    Gender:
    Male
    Going by process of elimination, the last thing I put on was a new stator. Cranked by hand to look for spark and she got me good. Grounded against the frame and saw spark. Put the plug in and she fired up first kick. Pretty much fires first kick now. So now I have basically a brand new blaster to have fun with
     
    Yamaharider420 and Awk08 like this.

Share This Page